Paul Krueger
    Paul Krueger was born in Bad Axe, Michigan. He went to the University of Michigan, receiving his undergraduate Architecture and Landscape Architecture degrees in 1956. While at Harvard, completing his Masters in Architecture, he studied structural engineering under Paul Weidlinger and was a student of Josep Luis Sert and Jerzy Soltan, both of whom had worked in the Paris office of Le Corbusier. After graduating he joined Sert’s office. While there he was Project Architect for the Holyoke Center at Harvard, and then, at age 28, was project architect for Le Corbusier’s Carpenter Center for the Visual Arts at Harvard. From 1965 to 1977, he was a principal at Sert, Jackson and Associates and worked with Weidlinger on several buildings including New House Dormitories at MIT and the Energy Research Laboratory at Princeton University. Krueger and his mentor, Sert, were co-principals-in-charge of the Science Center at Harvard, an AIA Gold Medal award winner.
   In 1977, he established his own practice in Cambridge and has designed or renovated over 200 homes. The majority of these are on Cape Cod. He has received awards for design excellence of single family homes, multi-family housing, elderly housing, and historical rehabilitation of existing structures. Many of these buildings are now listed on the National Register of Historic Places. He has designed fifteen award winning homes as part of the Massachusetts Department of Mental Health residential building program.
   He has lived summers and weekends in Truro since the 1960s.

Projects on the Outer Cape
Mark House,  Truro,  1966

Krueger House,  Truro,  1968

Note:
Paul Krueger has designed over 40 traditional architectural and landscape projects on the Outer Cape since the 1960s.

ho

Photo by Steve Rosenthal

The Mark house in Truro received many awards including the Architectural Record House award in 1973. The 12 foot wide, barn-framed structure is a unique solution to the site and program. Its narrow, three story organization maximizes views and creates interlocking, stacked living spaces.